Una bodega històrica

La Bodega Sa Xarxa fou fundada el 1969 per Joan Sala i Lloberas, pescador de Lloret de Mar, i la seva muller, Lluïsa Baltrons Colls.

A finals dels anys seixanta l’arribada de turistes a Lloret feia anys que era més i més palpable. La voluntat dels fundadors va ser fundar una bodega típicament de pescadors, un negoci autèntic que recordés les antigues bodegues de pescadors de Lloret.

Per tirar endavant el seu negoci, Joan Sala va vendre la seva barca de pesca, la seva Teranyina, i va empendre amb ganes i il.lusió. Va dedicar bons esforços per decorar la Bodega d’una manera genuina i autèntica. Bancs de fusta, decoració marinera, botes de vi i licors. Tot el que avui veieu a la Bodega Sa Xarxa està tal qual el seu fundador va creure oportú.

La personalitat de la Lluïsa Baltrons, muller de Joan Sala Lloberas, impregnava l’experiència de viure l’ambient d’una bodega de pescadors. El punt a favor de la Bodega sempre ha sigut un tracte familiar i proper. Productes de la terra, tapes, i plats especials cuinats amb el caliu més familiar. Hi ha molts clients que venen avui a la Bodega Sa Xarxa que han vingut durant els últims 20 i 30 anys.

mosaic_historia_sa_Xarxa

familia_sala_lloberasA principis dels 80’s, la Rosa Maria, filla de  Joan Sala i Lluïsa Baltrons, i el seu marit Salvador Castells, van agafar el relleu en el dia a dia de la Bodega. Van seguir la tradició, van mantenir l’esperit de la Bodega de pescadors de finals dels 60’s fins a dia d’avui.

El 1988 vàren ampliar la Bodega, amb noves barres més grans, i cap al 2000 van oferir part de l’extensa gama d’embotits i altres productes nacionals i internacionals, amb la secció de xarcuteria.

La Bodega Sa Xarxa es un punt de trobada de molts veïns de Lloret, aficionats al futbol i a altres esports. En aquest àlbum de fotos de la nostra pàgina de facebook veuràs l’ambient que es respira a Sa Xarxa en les grans ocasions.

Finalment, el 2011 vàren fer unes obres en una finca propera, per brindar a tots els seus clients una terrassa acollidora, moderna però que manté l’esperit de la Bodega. Una terrassa que a tothom impressiona, per la gran bellesa del seu mural pintat,  i que de ben segur hagués agradat a en Joan Sala Lloberas, qui va dedicar gran part de la seva vida a la pintura i va acabar esdevenint un dels pintors més importants de Lloret.

terrassa_sa_xarxa_bodega_tapas_lloret