Si no has probat una cervesa artesana, no has probat una autèntica cervesa.
El que coneixies fins avui no són res més que refrescos de cervesa. La industrialització porta amb si mateixa una transformació a gran escala del procés d’elaboració de la cervesa, com per exemple el control automatitzat del sucre, la pasteurització…
cerveses-artesanes
En canvi, els ingredients de l’elaboració de les cerveses ARTESANALS estàn compostes únicamet per aigua, malts, llúpols i llevat, sense cap tipus d’additiu, complint així amb la Llei de la puresa alemanya del segle XVI.
En aquest article repassarem els secrets que hi ha darrera de l’elaboració de la cervesa artesana.

Passem a repassar els principals ingredients:

MALT:
La civada proporciona a la cervesa carbohidrats, minerals, àcids orgànics i vitamines. Es malteja germinant el gra de civada, eliminant la humitat i fornejant-lo al gust desitjat. El grau de torrat produeix un malt més groguenc, torrat o negre, que determina el color de la cervesa.
AIGUA:
El tipus i qualitat de l’aigua utilitzada en l’elaboració de la cervesa influeixen en gran mesura en el producte final, doncs el 90% de la cervesa és aigua. És importat controlar la seva duresa ja que les sals i els minerals poden alterar el procés de fermentació, incidint en el pH i en la fase de maceració.
LLEVAT:
El llevat és un fong que consumeix sucre i produeix alcohol i anhídric carbònic.Existeixen dos tipus de llevats: els d’alta i els de baixa fermentació. L’efecte dels llevats en el procés de descomposició del vi i la cervesa va ser descobert per Louis Pasteur al segle XIX.
LLÚPOL:
Existeixen varietats de llúpols que poden ser més amargs, més aromàtics o mixtes. La varietat triada influirà en la cervesa obtinguda. A part del gust amarg, el llúpol també té propietats antibacterianes i estabilitza la formació d’escuma.

Com distingeixo una bona Cervesa Artesana d’una Cervesa d’elaboració industrial?

  • És un producte de gran qualitat al que no se li han afegit conservants ni estabilitzants ni additius, un producte 100% natural
  • S’ha elaborat exclusivament amb una selecció dels millors malts, normalment malt d’ordi o blat, llevat de cervesa i Llúpols en Flor.
  • No incorpora sucres afegits.
  • No ha estat pasteuritzada ni filtrada el que li permet mantenir tota les propietats nutritives i organolèptiques.Sol tindre un pòsit de llevat que queda al fons de l’ampolla.
  • Estem davant d’una cervesa mimada 1-1 per les mans del mestre cerveser.

Vine a la Bodega Sa Xarxa i degusta l’extensa carta de cerveses nacionals i internacionals. Prente-les amb calma!

Visita la nostra carta de cerveses artesanes a la web. Fes click aquí